Welcome to the Rileys

Film / Permalink / 4

 

"..is a powerful drama about finding hope in the most unusual of places"



James Gandolfini blev självklart en favorit efter Sopranos, och trots svårigheten att gå vidare i karriären från sin mer eller mindre fulländade maffiakaraktär, tycker jag allt han gör bra försök. De rollprestationer jag har sett håller hög klass, även om jag ofta tänker "där kommer ju Tony".
Så också i Welcome To The Rileys där han spelar medelålders Doug, en rik men sorgsen medelklassamerikan. Han är sorgsen för att hans dotter dött och för att frun därefter blivit rädd för att gå ut och sitter inne hela dagarna. Frun spelas för övrigt av Melissa Leo som för några år sen gjorde den mycket sevärda rullen Frozen River. Doug blir ännu mer ledsen när hans älskarinna, en servitris som han brukar dra över efter veckans pokerspel och som brukar servera honom pannkakor, plötsligt dör.
På konferens söker Doug tröst på en strippklubb där en minderårig tjej försöker locka honom till en liten -inte helt gratis- herdestund. Strippan som heter Mallory spelas för övrigt av Kristen Stewart, känd för miljoner som "hon i Twilight".





Eftersom mallory påminner Doug om hans döda dotter, bjuder han henne istället på ett näringsrikt mål mat och följer henne hem och röker holk i hennes sunkiga lya. Faderligt avvisar han alla mallorys sexuella inviter som hon tydligen känner sig tvungen efter att Doug har köpt mat och lagt beslag på hennes soffa.
Nästa dag köper Dougen lite sjyssta prylar till Mallory, rensar hennes igenslammade toa och lär henne bädda en säng. De gör en deal om att Doug pröjsar bra så får han bo på soffan tills vidare och se till att hon har det bra.
Ganska snart börjar dock Doug ställa krav på Mallory, hon får sluta säga Fuck och liknande profaniteter hela tiden, annars drar han av några dollars från den avtalade summan. Däremot ställer han snällt upp och kör henne till strippklubben där hon visar sitt minderåriga kön för snuskgubbar. Och skäller ut henne när hon blivit rånad och misshandlad av en torsk, för att hon varit så otroligt korkad att bära runt på så mycket pengar.
Samtidigt kan inte lilla frun som inte vågar gå ut klara sig utan Doug, utan lämnar för första gången på åratal huset och börjar en hisnande färd för att söka upp Doug...
Vad ska man säga? Tyvärr kan inte ens Gandolfini och Leo rädda sån smörja.









#1 - - Pål Eggert:

Det verkar vara en skitfilm.

#2 - - S:



Pål;

Jodå. Fast de tycker säkert själva den är finstämd och tänkvärd. Pfffff!

#3 - - snowflake:

Usch då, dne här hade jag ju förhoppningar på. Melissa Leo är ju så bra!

#4 - - S:



Snowis;

Jag blev också besviken. Den är inte genomdålig alls, men just det amerikanska moralkakeriet fastnade i halsen. Mer girlpower tack.

Till top