Moderat Revisionism

Allmänt / Permalink / 3


Ulf Adehlson var tidigt inne på Arbetslinjen...




Så uppfylld av skadeglädje jag är. Hur man får idén att överhuvudtaget förfalska sin egen historia i ett idéprogram är fascinerande även om det ligger helt i linje med Nymoderaternas tillvägagångssätt. Som att kalla sig arbetarparti och råna sossarnas på retorik, eller i spåren efter Breivik mana till hårdare granskning av vänsterextremister och personer ur vit maktmiljön och på så sätt undvika att förknippa ordet höger med ordet extremism. De gör sitt bästa för att utmåla sina motståndare som skumrasksocialister som tillsammans med rasisterna försöker störta alliansregeringen, när det egentligen är tvärtom: att alliansen är de som har Jimmie&gänget i sin bröstficka. 
I nyhetssändningen ikväll stod wallmark och pratade om hur hans parti historiskt åtminstone tagit kampen mot socialismen, det i en tid då det enligt honom fanns de som vägrade erkänna att baltikum var ockuperat av Sovjet. Och det är väl fint det, om det stämmer. Samtidigt kan jag inte låta bli att undra hur framtiden kommer att se på Reinfeldtsverige i historiens kranka backspegel; ett land som öppet stöttar världens största kommunistiska diktatur ekonomisk, säljer bilföretagen till dom, köper slavproducerade varor tillbaka och knystar inte ett ord om övergreppen som sker bakom bamburidån.








#1 - - Pål Eggert:

Hmm, högerns kamp mot socialismen ger jag inte mycket för. Vissa liberaler har verkligen reagerat på själva förtrycket inom de förment kommunistiska diktaturerna, men hos de flesta som syns i debatten är värnandet om människan bara plakatpolitik som snabbt glider över i en närmast urskillningslös omfamning av kapitalets agerande. Svenskt näringsliv bistod nyligen Kina i att sätta upp deras jävla femårsplan men jag minns när de upprörda rösterna när Persson prisade samma lands stabilitet. Varför särbehandlingen?

#2 - - Pål Eggert:

Det är fascinerande hur olika människor är. Det finns verkligen alla sorter. Att moderaterna gärna vill framstå som rösträttskämpar är väl inte så konstigt, men givetvis dyker det upp någon som tycker att det är fullt rimligt att vara emot rösträtten, givet tidens anda.

http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/10/m-bloggare-kraver-tacksamhet-for-ms.html

#3 - - S:





Haha, ja det var ungefär som jag misstänkte. Att shunnen också väljer att kalla det kamp mot socialism, inte kommunism är väl på sitt sätt en del av begreppsförskjutningen.

Snacka om att måla in sig allt längre i hörnet, så fort de försöker försvara sig blir det etter värre.



Och på tal om terrorattentatet i oslo, efterdyningarna fick mig att bli allt lessare. En statsman som stoltenberg har inte vårt land haft på årtionden. Här är det bara begagnade bilförsäljare som säger "handla hos oss, så slänger vi in en extra bonus".







Till top