Don’t let them bury me! I’m not dead!

Film / Permalink / 4

 

 

 

 

I Ormen och Regnbågen eller The Serpent and The Rainbow som den heter i original möter vi antropologen Dennis Alan. Hans arbete innebär att nästla sig in hos diverse urbefolkningar för att roffa åt sig av deras naturmedicinska hemligheter för att sedan låta en storkoncern göra storkovan.

 

 

 

 

Genom att halsa hallucinogent hemkört som en medecinman bjussar på får dock Dennis skrämmande visioner av ond bråd död där marken öppnar sig till en grav. När nästa uppdrag för honom till Haiti blir visionerna allt verkligare. Där existerar den gamla magin tätt intill den brutala polisstaten och folk som begravts för åratal sen, har påfunnits irrande omkring. Som levande döda. Alans jobb blir att försöka hitta pulvret som förvandlar folk till zombies och samtidigt försöka klara livhanken.

The Serpent and The Rainbow är en vodoofilm som inte bara svavelosar av svart magi utan samtidigt är ett socialt nedslag i Haitis dystra historia. Inte bara en bortglömd pärla utan kanske det bästa Wes Craven gjort.





 

 

 

 

 

#1 - - Ing0:

Ahhh. Den gamla godingen. Skrämde skiten ur en liten (alldeles för fria tyglar i videoaffären) herr Roos. Bra skit! :)

#2 - - sandra:

Den här har jag tänkt se, men det har inte blivit så. Har för mig att jag tyckte beskrivningen av filmen kändes usel. Men nu kanske jag bara måste se den.

#3 - - fredrik:

Mycket bra film. Måste se om. Bra att du påminde mig om den! 8)

#4 - - S:



Ingo; haha, jo det var fria tyglar i videosammanhang för mig också!



Sandra;

Det är en riktigt fin åttiotalsrulle.



Fredrik;

Vassego



Till top