Projekt Allmogen

Allmänt / Permalink / 0
 
 

 

 

Projekt Allmogen

 

Det som startade som Projekt Moberg har blivit Projekt Allmogen, men folkbildningsambitionen är sig lik och stridsförklaringen mot överheten har förblivit densamma:
”Det här projektets arbete vilar på en frihetlig värdegrund. Det är en urgammal värdegrund, som löper som en röd tråd genom vår historia. Från tid till tid, från släkte till släkte, har denna värdegrund gett sig till känna bland allmogen i Norden - fredens och frihetens värdegrund.
Vi ser dessa sanningar som självklara: att alla människor är skapade med samma inneboende värde och att de från livets begynnelse innehar lika rättigheter. Bland dessa finns rätten till liv, frihet och strävan efter lycka."

 

"Vidare ser vi det som självklart att vi människor inte är skapade till att vara objekt för statsnyttan. Ingenting kan rubba oss ur den övertygelsen och tron, att vårt liv är helt vårt eget — att människolivet från vaggan till graven är ett mål i sig självt.
Frihet är rätten att råda över sig själv, över själ, kropp och egendom. Det är rätten för sina barn att leva fria i det land, där de fötts. Det är rätten att leva fri från tvång och våld, men också rätten att i nödens timma bruka våld för att försvara sitt liv och sin frihet när denna rätt kränks.
Frihet är rätten att tänka och att uttala sina tankar. Det är rätten att få vara olik alla andra och hysa meningar olika alla andra – och ändå få behålla både sin frihet och sitt liv. Det är rätten att få leva i frid.”

 

 

Det går utmärkt att bli medlem i Allmogen. Projektet utvecklas ständigt och efterlyser tusen väktare för att värna och vårda vårat kulturarv och slå vakt om en frihetlig framtid. 

 

 

 

 

 

 

Till top