The Void

Film / Permalink / 0
 
 
  
 Lovecrafted

 

The Void är en amerikansk skräckfilm från 2016, skriven och regisserad av Jeremy Gillespie och Steven Kostanski, släppt i Sverige av alltid lika föredömliga Njuta Films.
Polisman finner blodig yngling i skogsbrynet och släpar med honom till småstadssjukhuset som är på väg att läggas ner. På sjukhuset korsas flera vägar, snart får de lokala förmågorna tillskott av mystiska och våldsamma främlingar. De är ute efter att döda den blodiga ynglingen som polismannen fann i skogsbrynet. Byggnaden omringas av märkliga figurer i skumma nattlinnen samtidigt som såväl levande och döda börjar röja runt inne på sjukhuset.

  

  
 

Det här är tentakelsprattel med tydliga, ibland övertydliga, blinkningar åt genreklassiker som The Thing, Hellraiser, The Beyond, mfl. Jag gillar det skarpt, men samtidigt borde upphovsmännen satsat mer krut på stämningsskapande och originalitet, kultfilmerna som de vill efterlikna lyckades bättre med att kombinera de häftiga och roliga specialeffekterna med ett genuint obehag än The Void görUnderhållande är det lik förbannat, med en mäktig final som ger mersmak. Hopppas verkligen på mer av samma sort från parhästarna Gillespie och Kostanski. Åttiotalet är inte här för att stanna, men lite av hantverket får gärna dröja kvar som ombyte till allt datorgenererat effektsökeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top